آموزش کرامبل توت فرنگی
به گزارش خبر آزمون، کرامبل توت فرنگی از مشهورترین در دنیا است که بافت و مزه بی نظیری دارد. روکش ترد و کریسپی این دسر با بافت میوه ای و طعم توت فرنگی و کره ای، ترکیب شگفت انگیزی را ایجاد می نماید. شما می توانید کرامبل توت فرنگی را به صورت دسر یا کیک خوشمزه با تکه های توت فرنگی تازه یا با کمی تغییر در روش پخت با استفاده از پوره توت فرنگی درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کرامبل توت فرنگی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کرامبل توت فرنگی در یک نگاه
برای تهیه کرامبل توت فرنگی، ابتدا توت فرنگی های تازه را بشویید، ساقه گیری نموده و خرد کنید. سپس، تکه های توت فرنگی را با شکر، نشاسته ذرت، آبلیموی تازه و وانیل ترکیب کنید و در قالب چرب شده بریزید. پس از آن، آرد، دارچین، نمک، شکر قهوه ای و جو دوسر را با یکدیگر مخلوط کنید و کره سرد خرد شده را به آن بیفزایید.
با نوک انگشتان، این مواد را ورز دهید تا بافتی مانند خرده نان ایجاد گردد. این لایه را به صورت یکنواخت روی توت فرنگی ها پخش کنید. قالب را در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید و حدود 30 الی 35 دقیقه بپزید تا سطح آن طلایی گردد. پس از کمی خنک شدن، کرامبل را با خامه یا بستنی و توت فرنگی تازه و پودر پسته سرو کنید.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه کرامبل توت فرنگی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کرامبل توت فرنگی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
توت فرنگی تازه یا توت فرنگی منجمد | 500 گرم |
شکر | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
پودر وانیل (اختیاری) | نصف قاشق چای خوری |
مواد لازم برای لایه کرامبل دسر
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
آرد سفید قنادی | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر قهوه ای | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
جو دو سر پرک (درشت) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
کره (سرد باشد) | 50 گرم |
دارچین | نصف قاشق چای خوری |
نمک | 1/8 قاشق چای خوری |
خامه قنادی و بستنی وانیلی | برای سرو با کرامبل توت فرنگی |
توت فرنگی تازه و پودر پسته | برای تزیین کرامبل توت فرنگی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت دسر کرامبل توت فرنگی: 30 الی 35 دقیقه
اندازه کالری موجود در هر 100 گرم دسر کرامبل توت فرنگی: 200 الی 250 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه کرامبل توت فرنگی
مرحله اول: توت فرنگی ها را بشویید و برش بزنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کرامبل توت فرنگی، ابتدا باید سراغ توت فرنگی های تر و تازه بروید و آن ها را به خوبی بشویید (). سپس، توت فرنگی های شسته شده را در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.
پس از آن، توت فرنگی ها را با دقت ساقه گیری نموده و کلاهک سبزشان را جدا کنید. حالا، هر یک از توت فرنگی ها را چهار قاچ کنید. در ادامه، فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
مرحله دوم: توت فرنگی ها را آماده کنید
پس از آن، توت فرنگی های شسته و خرد شده را در کاسه مناسب و بزرگی بریزید. شکر، نشاسته ذرت، آبلیموی تازه و وانیل را نیز به ظرف حاوی تکه های توت فرنگی اضافه کنید. محتویات این ظرف را به آرامی مخلوط کنید تا توت فرنگی ها کاملا به مواد آغشته شده و ترکیب یکنواختی ایجاد گردد.
اگر از توت فرنگی تازه استفاده می کنید صبر کنید تا یخ توت فرنگی کامل باز گردد و سپس این کار را انجام دهید.
در صورت تمایل، برای خرید شکر، انواع میوه منجمد، نشاسته ذرت و وانیل می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: لایه میوه ای کیک کرامبل را در قالب بریزید
حالا، وقت آن است که کف و دیواره های قالبی مناسبی را با اندازهی کره چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، لایه میوه ای کرامبل توت فرنگی را که قبلا آماده کردید در این قالب بریزید. این مواد را به صورت یکنواخت در سطح قالب پخش کنید.
برای خرید کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مخلوط آردی را تهیه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کرامبل توت فرنگی، نوبت آماده کردن مخلوط آردی رویه کرامبل است. بنابراین، آرد، پودر دارچین و نمک را در ظرف مناسبی بریزید و هم بزنید تا این مواد به صورت یکنواخت ترکیب شوند. سپس، مخلوط آردی را یکی دو بار الک کنید تا کاملا پوک و سبک گردد.
برای خرید آرد، پودر دارچین و نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: شکر قهوه ای و جو دوسر را اضافه کنید
اکنون، شکر قهوه ای و جو دوسر پرک را نیز به مخلوط آردی الک شده اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد گردد.
برای خرید شکر و قهوه ای جو دوسر پرک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: رویه کرامبل توت فرنگی را آماده کنید
اکنون، کره سرد را از یخچال بیرون بیاورید و به قطعات کوچک برش بزنید. سپس، تکه های کره را به مخلوط آرد و باقی مواد اضافه کنید. این مواد را با نوک انگشتان خود به آرامی ترکیب کنید تا بافتی مانند خرده نان ایجاد گردد.
توجه داشته باشید، این کار را حتما باید با نوک انگشتان انجام دهید و از کف دست استفاده نکنید. در غیر این صورت، گرمای دست شما به کره منتقل شده و کره را ذوب می نماید. این موضوع، موجب خراب شدن بافت روکش کرامبل می گردد.
مرحله هفتم: مخلوط کرامبل را به قالب اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کرامبل توت فرنگی خوشمزه، باید مخلوط کرامبل را هم به قالب حاوی لایه میوه ای اضافه کنید. این ترکیب را به طور یکنواخت روی سطح توت فرنگی ها بریزید و همه جای قالب را بپوشانید.
مرحله هشتم: کرامبل توت فرنگی را بپزید
تا الان مطمئنا فر شما گرم شده است. بنابراین، قالب حاوی دسر کیک کرامبل توت فرنگی را در فر گرم قرار دهید. حدود 30 الی 35 دقیقه منتظر بمانید تا سطح کرامبل توت فرنگی طلایی گردد و تکه های میوه به حالت جوشان درآیند.
مرحله آخر: دسر کرامبل توت فرنگی را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، قالب را از فر خارج کنید و برای 15 دقیقه کنار بگذارید تا کرامبل توت فرنگی از دما بیفتد و کمی خنک گردد. سپس، این دسر خوشمزه را با توت فرنگی تازه، پودر پسته، بستنی وانیلی () یا خامه قنادی فرم گرفته () تزیین نموده و به صورت گرم یا هم دما با محیط سرو کنید.
در صورت تمایل، برای خرید خامه قنادی و انواع بستنی مانند بستنی وانیلی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه کیک کرامبل توت فرنگی با پوره توت فرنگی
طرز تهیه کرامبل توت فرنگی با توت فرنگی تازه یا یخ زده یا حتی با پوره توت فرنگی به عنوان دسر یا کیک کرامبل قابل انجام است. برای تهیه کیک کرامبل توت فرنگی با پوره توت فرنگی، ابتدا باید توت فرنگی تازه یا یخ زده را با شکر و نشاسته ذرت برای 5 الی 7 دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ گردد.
پس از آن، وانیل یا آبلیموی تازه را نیز بیفزایید و این ترکیب را کنار بگذارید تا خنک گردد. سپس، آرد، بیکینگ پودر و نمک را الک کنید. در ظرفی دیگر، تخم مرغ ها، شکر، وانیل، کره یا روغن و ماست را هم بزنید. مواد خشک را نیز اضافه نموده و مخلوط کنید تا مایه کیک به صورت خمیر یکدست و بدون گلوله ایجاد گردد.
از سوی دیگر، آرد، شکر، دارچین و جو دوسر را مخلوط نموده، کره سرد را اضافه کنید و با نوک انگشتان ورز دهید تا حالت خرده نان پیدا کند. سپس، نیمی از مایه کیک را در قالب چرب شده بریزید. پوره توت فرنگی را روی آن پخش کنید.
بقیه مایه کیک را هم به آرامی روی پوره توت فرنگی اضافه کنید. در آخر، کرامبل را به طور یکنواخت روی سطح مواد داخل قالب پخش کنید و قالب را برای 40 الی 45 دقیقه در فر با دمای 175 درجه سانتی گراد بگذارید.
برای خرید تخم مرغ، بیکینگ پودر، روغن مایع و ماست می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کرامبل توت فرنگی
- اندازه شکر مورد استفاده در کرامبل توت فرنگی را بسته به اندازه شیرینی یا ترشی توت فرنگی ها می توانید کمتر یا بیشتر کنید.
- توت فرنگی به خودی خود عطر بسیار دلپذیری دارد؛ بنابراین، استفاده از وانیل برای تهیه کیک کرامبل توت فرنگی کاملا اختیاری است.
- برای تهیه کرامبل توت فرنگی، حتما از میوه های رسیده و شیرین بهره ببرید. توت فرنگی سفت یا نارس در هنگام پخت، طعم و بافت دلخواه را ایجاد نمی نماید.
- نشاسته ذرت از اجزای اصلی کرامبل توت فرنگی به شمار میرود. این ماده یاری می نماید تا آب اضافی حاصل از پخت میوه ها به غلظت مناسب برسد و حالت ژله ای بگیرد؛ اگر نشاسته ذرت را حذف کنید، لایه زیرین کرامبل بیش از حد مرطوب می گردد.
- کره را باید مستقیما از یخچال خارج نموده و با نوک انگشتان یا کاتر شیرینی پزی با مواد خشک مخلوط کنید. در غیر این صورت، رویه کرامبل، ترد و پوسته دار (crumbly) نمی گردد.
- شکر قهوه ای به خاطر برخورداری از ملاس، طعم کاراملی خوشایند و رنگ طلایی تری به لایه رویی کرامبل می دهد. بنابراین، تا جای ممکن از حذف شکر قهوه ای و جایگزینی آن با شکر سفید خودداری کنید.
- لایه رویی کرامبل نباید بیش از حد ضخیم باشد. در غیر این صورت، به خوبی نمی پزد یا خمیری می گردد. ضخامت مناسب برای روکش کرامبل حدود 1 سانتی متر است.
- پس از خارج کردن از فر، کرامبل توت فرنگی را حتما برای 15 دقیقه به حال خودش بگذارید تا کمی خنک گردد. در غیر این صورت، بافت کیک کرامبل توت فرنگی تثبیت نمی گردد و میوه ها بسیار داغ و روان خواهند بود.
- ترکیب گرمای کرامبل با سردی بستنی وانیلی یا خامه فرم گرفته، یک تضاد دلچسب ایجاد می نماید. برترین انتخاب برای سرو کرامبل گرم، یک اسکوپ بستنی وانیلی است.
فوت و فن های خوشمزه شدن کرامبل توت فرنگی
در طرز تهیه کرامبل توت فرنگی آیا می توانیم از توت فرنگی یخ زده استفاده کنیم؟
بله. اما بهتر است ابتدا یخ آن را آب کنید و آب اضافی اش را بگیرید. برای جلوگیری از شل شدن دسر، کمی بیشتر نشاسته ذرت (حدود نصف قاشق غذاخوری بیشتر) به ترکیب میوه بیفزایید.
اگر شکر قهوه ای نداشتیم، چه کنیم؟
می توانید به جای آن از شکر سفید بهره ببرید. برای ایجاد طعم نزدیک تر، می توانید 1 قاشق چای خوری عسل یا شیره خرما به مواد خشک بیفزایید.
آیا می توانیم کرامبل را از قبل آماده کنیم؟
بله. در صورت تمایل، می توانید مواد خشک و کره را آماده نموده و تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید. بعلاوه، می توانید کل کرامبل را در قالب بریزید، روی آن را بپوشانید و شب تا صبح در یخچال بگذارید و روز بعد بپزید.
چه تفاوتی میان کرامبل و کراسپ (crisp) یا کرامپ (crump) وجود دارد؟
در تهیه کرامبل معمولا فقط از آرد، شکر و کره استفاده می گردد. در حالی که کراسپ به طور معمول دارای جو پرک است. نگران نباشید! این نام ها گاهی به صورت جایگزین هم استفاده می شوند.
آیا می توانیم دسر کرامبل توت فرنگی را بدون گلوتن تهیه کنیم؟
بله، کافی است از آرد بدون گلوتن (مثل آرد بادام یا مخلوط آردهای بدون گلوتن تجاری) بهره ببرید و مطمئن شوید جو پرک نیز گواهی بدون گلوتن دارد.
چرا کرامبل توت فرنگی گاهی نرم و خمیری می گردد؟
اگر از کره نرم یا ذوب شده بهره ببرید؛ اندازه میوه را زیاد در نظر بگیرید؛ برای گرفتن رطوبت میوه از نشاسته ذرت استفاده نکنید؛ یا اگر لایه کرامبل زیادی ضخیم بوده یا دمای فر پایین باشد، مطمئنا کرامبل توت فرنگی نرم و خمیری می گردد.
آیا می توانیم کرامبل را دوباره گرم کنیم؟
بله. شما می توانید کرامبل توت فرنگی را برای 10 الی 15 دقیقه در فر با دمای 150 درجه سانتی گراد قرار دهید تا دوباره ترد و گرم گردد. برای گرم کردن کرامبل استفاده از مایکروویو نیز رایج است؛ ولی لایه کرامبل ممکن است نرم گردد.
منبع: افق کوروش