طرز تهیه شیره هندوانه خانگی؛ شیرین کننده طبیعی برای دسر و صبحانه
به گزارش خبر آزمون، شیره هندوانه مانند تهیه شیره توت، یکی از سالم ترین جایگزین ها برای شیرین کننده های مصنوعی به ویژه قند و شکر به شمار میرود. این شیره طبیعی و خوش رنگ نه تنها شیرینی ملایمی دارد بلکه سرشار از خواص آنتی اکسیدانی و ویتامین های مفید هم است.

با فرا رسیدن تابستان و وفور هندوانه، برترین فرصت برای تهیه این شیره خوش رنگ و لعاب در اختیارتان است. پس در ادامه طرز تهیه شیره هندوانه را مرحله به مرحله بخوانید تا به راحتی آن را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیره هندوانه
- هندوانه 2 عدد (حدود 5 کیلوگرم)
طرز تهیه شیره هندوانه
مرحله اول: هندوانه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیره هندوانه باید هندوانه ها را بشویید. سپس پوست و تخمه های آن را جدا کنید. گوشت قرمز به جای مانده را در خرد کنید. با خواندن طرز تهیه مربا پوست هندوانه، دیگر پوست ها را بیرون نیاندازید.
مرحله دوم: آب هندوانه را بگیرید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیره هندوانه، هندوانه های خرد شده را داخل دستگاه غذاساز یا آبمیوه گیری بریزید. آن ها را پوره کنید. حال با یاری یک صافی یا پارچه تنظیف، آب هندوانه را صاف کنید.
در نهایت تنها مایع شفاف و قرمز رنگی خواهید داشت. اگر نگران کالری هندوانه هستید پس مطلب هندوانه چاق می نماید یا لاغر را بخوانید تا جواب خود را بگیرید.
مرحله سوم: آب هندوانه را بجوشانید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیره هندوانه، آب صاف شده را داخل یک قابلمه استیل یا لعابی بریزید. تنها به یاد داشته باشید که از ظروف مسی برای جوشاندن استفاده نکنید چرا که رنگ شیره تان تیره خواهد شد.
قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید. با به جوش آمدن آب هندوانه، کف روی آن را بگیرید. این کاربه روشنی و شفافیت شیره یاری خواهد نمود. از طرز تهیه شیره انجیر سیاه، تازه ومقوی در روزهای گرم سال غافل نشوید.
سپس حرارت را کم کنید. حال اجازه دهید که آب هندوانه با حرارت کم بجوشد. سه تا پنج ساعت زمان می برد تا حجم آب هندوانه به کمتر از یک دهم برسد و قوامی مشابه به شیره انگور پیدا کند. پس در این مرحله شکیبا باشید. مراقب باشید شیره ته نگیرد. هنگامی که رنگ آن از قرمزی به سمت قهوه ای تغییر و قوامی سفت پیدا کرد، می توان گفت شیره تان آماده است.
نکته 1: به تکرار، مایع داخل قابلمه را هم بزنید و کف آن را بگیرید.
نکته 2: در این مرحله می توانید اندازه کمی آب لیمو اضافه کنید تا از شکرک زدن شیره جلوگیری گردد.
مرحله چهارم: شیره را خنک کنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیره هندوانه باید زمان دهید که شیره کامل خنک گردد. سپس آن را در شیشه های تمیز استریل شده بریزید و در یخچال بگذارید. برترین زمان مصرف و نگه داری شیره حدود پنج تا شش ماه است. از دیگر شیره های طبیعی و سالم می توان به طرز تهیه شیره انجیر خشک خانگی اشاره نمود.
نکات تکمیلی تهیه شیره هندوانه
شیره هندوانه، یک شیرین کننده سالم و طبیعی است که به راحتی با خواندن نکات تکمیلی زیر و دستور گفته شده می توانید از پس آن بربیایید.
انتخاب هندوانه در تهیه شیره
طعم نهایی و کیفیت شیره ارتباط مستقیمی به هندوانه انتخابی تان دارد پس از هندوانه های شیرین و قرمز بهره ببرید. از خواص هندوانه در روزهای گرم سال غافل نشوید.
طعم دهنده شیره هندوانه
اگر در پی عطر و طعمی متفاوت برای شیره هندوانه تان هستید می توانید کمی زعفران، گلاب، هل یا چوب دارچین داخل مایع هندوانه بیاندازید تا جوش بخورد. از سویی دیگر شیرینی شیره تقریبا صفر است، در صورت تمایل می توانید در مرحله پایانی کمی عسل به آن اضافه کنید.
کاربردهای شیره هندوانه
شیره هندوانه یکی از فراورده های طبیعی و خوشمزه است که برخلاف تصور عموم، کاربردهای فراوانی دارد. طعم خاص و رنگ طبیعی آن جذابیت خاصی به سس و دسرها می دهد. پس می توان مهم ترین کاربرد آن را مانند شیره انگور در دنیای شیرینی پزی دانست. در ادامه به صورت تیتروار به کاربردهای آن اشاره خواهیم کرد:
- طعم دهنده چای، قهوه و دمنوش های مختلف
- افزودنی مناسب در تهیه پنکیک، فرنی یا اوتمیل؛ در طرز تهیه اوتمیل یخچالی، شیره هندوانه را جایگزین عسل کنید.
- جایگزین شکر در تهیه کیک اسفنجی یا شیرینی
- برترین سس برای بستنی یا دسرهای میوه ای
- مکمل عالی برای ارده در وعده صبحانه
- شیرین کننده سمنو وحلوا؛ طرز تهیه حلوا با شیره انگور یکی از این مثال ها است.