2 طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی و غلیظ با گوشت یا مرغ

به گزارش خبر آزمون، خورش آلو اسفناج یکی از خوشمزه ترین و جزو زمستانی و مجلسی است که اتفاقا برای درمان سریع بیماری های ویروسی فصل زمستان مثل آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار مفید است. خورش آلو اسفناج برای غذای مناسبی است. علاوه بر این خورش آلو اسفناج یک ناهار زمستانی خوشمزه است به همین دلیل پیشنهاد می کنیم طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی را از در مجله خبرنگاران بخوانید.

2 طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی و غلیظ با گوشت یا مرغ

طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی با گوشت گوسفندی یا مرغ

زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

زمان مورد نیاز برای پخت خورش آلو اسفناج: 1 ساعت و 30 دقیقه

مقدار کالری در 100 گرم خورش آلو اسفناج: 173 کالری

مواد لازم برای تهیه خورش اسفناج با آلو بخارا (6 نفر)

  • گوشت گوسفندی: 300 تا 400 گرم (اگر از مرغ استفاده می کنید 6 تکه)
  • اسفناج: 1 کیلوگرم
  • پیاز: 2 عدد میانه
  • آلو بخارا: 200 گرم
  • شکر: 1 قاشق مرباخوری
  • آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین: 1 عدد
  • زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق مرباخوری
  • فلفل، نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
  • آرد: 1 قاشق غذاخوری
  • کره: مقداری برای تفت دادن آرد

مراحل طرز تهیه خورش آلو اسفناج رستورانی

برای پختن خورش آلو اسفناج کافی است از قبل اسفناج های شسته و خرد شده را با کمی روغن تفت دهید. سپس گوشت را با پیاز تفت دهید و اسفناج ها را به آن بیفزایید. در 30 دقیقه انتهای پخت هم آلوهای خیسانده شده را اضافه کنید.

خورش آلو اسفناج را می توانید با گوشت گوسفندی یا مرغ درست کنید. در این صورت زمان پخت غذا، بسته به زمان پخت گوشت، متغیر خواهد بود. برای مشاهده مراحل و جزییات تهیه این خورش مجلسی، ادامه مقاله را بخوانید.

مرحله اول: گوشت و اسفناج را بخارپز کنید

برای درست کردن یک خورش آلو اسفناج مجلسی با مرغ یا گوشت ابتدا اسفناج های ترجیحا جوان را به خرد کنید (نه خیلی ریز) و بخارپز کنید تا آب اسفناج ها کاملا کشیده شود. سپس مقداری روغن به آن ها اضافه کنید تا تفت بخورند. توجه داشته باشید که برای این مقدار گوشت یا مرغ باید بعد از پاک کردن و شستن اسفناج ها یک کیلوگرم اسفناج داشته باشید.

مرحله دوم: گوشت یا مرغ و پیاز را سرخ کنید

در مرحله بعد تکه های مرغ را گوشت را در مقداری آب گرم بریزید تا به جوش بیاید و به مدت 2 تا سه دقیقه صبر کنید تا روی آب کف جمع شود، سپس گوشت را آبکش کنید. 2 عدد پیاز میانه را به صورت نگینی خرد کنید. پیازها را تفت دهید تا سبک شوند.

تکه های گوشت یا مرغ را به پیازها اضافه و سرخ کنید. ادویه ها را هم اضافه کنید و با گوشت تفت دهید. بعد از این که رنگ مرغ یا گوشت عوض شد و مقداری تفت خورد اسفناج های سرخ شده را به آن اضافه کنید. گوشت و اسفناج را هم بزنید و سپس آب جوش اضافه کنید. مقدار آب جوش باید به حدی باشد که فقط تا یک بند انگشت روی مواد را بپوشاند. 1 عدد هم اضافه کنید و در انتها پخت از خورش آلو اسفناج بیرون بیاورید.

مرحله سوم: آلو بخارا را به خورش اسفناج اضافه کنید

خورش آلو اسفناج را باید به مدت 2 و نیم الی سه ساعت روی شعله ملایم گاز بپزید تا جا بیفتد. در اواسط پخت خورش برای غلظت بیشتر آن 1 قاشق آرد تا با مقداری کره تفت دهید و به آن زعفران آب کرده اضافه کنید.

ترکیب آرد و زعفران را به خورش آلو اسفناج اضافه کنید. در نیم ساعت انتهای پخت آلو بخارای شسته شده را به خورش اسفناج اضافه کنید. در 10 دقیقه انتهای پخت هم شکر و آبلیمو را اضافه کنید. خورش مجلسی آلو اسفناج را با یا میل کنید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن درست کردن خورش آلو اسفناج مجلسی خوشمزه

*راز خوشمزه شدن خورش آلو اسفناج مثل جا افتادن و به روغن افتادن آن است. به همین علت این خورش باید روی شعله ملایم گاز باید حسابی بپزد و جا بیفتد.

*طرز تهیه خورش آلو اسفناج با لپه هم مرسوم است. در این صورت لپه را جداگانه نیم پز کنید، آب آن را دور بریزید و در اواسط پخت خورش به سایر ترکیبات اضافه کنید.

*طرز تهیه خورشت اسفناج گیلانی به همین ترتیب است با این تفاوت که برای 1 کیلوگرم اسفناج حدود 300 گرم سبزی تره هم، خرد و با اسفناج تفت می دهند تا به خورش اضافه کنند.

*طرز تهیه خورش اسفناج مازندرانی یا شمالی دقیقا مثل دستور پختی است که در اینجا برای شما توضیح دادیم.

*در طرز تهیه خورش آلو اسفناج بدون گوشت که مورد پسند گیاهخواران است همین مراحل به جز مرحله سرخ کردن و اضافه کردن گوشت یا مرغ را انجام دهید. به جای گوشت مقداری قارچ را با پیاز داغ و کره تفت دهید و به خورش اضافه کنید.

*برخی هم به خورش آلو اسفناج، لوبیا چیتی اضافه می کنند. لوبیاها را یک روز کامل بخیسانید و چند بار آب آن ها را عوض کنید. لوبیاها را جداگانه بپزید و در اواسط پخت به خورش اضافه کنید که له نشوند.

*خورش آلو اسفناج یک خورشت آبکی نیست بلکه غلیظ است و تقریبا آب آن باید به خورد مواد برود.

*در انتها پخت خورش نمک خورش را مقدار کنید.

*اضافه کردن 1 قاشق غذاخوری به خورش آلو اسفناج آن را خوش رنگ تر می کند. برای این کار رب را با گوشت تفت دهید. خورش آلو اسفناج با رب گوجه فرنگی نیز جزو خورش های محبوب است.

*اضافه کردن شکر و آبلیمو به دستور پخت خورش آلو اسفناج اختیاری است.

بیشتر بدانید: 7 خاصیت اسفناج خام و پخته که احتمالا نمی دانستید

سوالات متداول

چاشنی خورش آلو اسفناج چیست؟

بر اساس ذائقه خود می توانید به خورش آلو اسفناج، چاشنی های مختلفی اضافه کنید. این چاشنی ها شامل ، رب انار، رب گوجه فرنگی،، آبلیمو و … می شود.

از چه گوشتی در طرز تهیه خورش آلو اسفناج استفاده می شود؟

خورش آلو اسفناج را می توانید هم با گوشت قرمز (گوشت گوسفند یا گوساله)، مرغ با بوقلمون درست کنید. حتی برخی افراد خورش آلو را بدون گوشت و مخصوص گیاهخواران تهیه می کنند. می توانید به جای گوشت در این مواقع، از قارچ هم استفاده کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 آذر 1401 بروزرسانی: 17 آذر 1401 گردآورنده: kbazmoon.ir شناسه مطلب: 305

به "2 طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی و غلیظ با گوشت یا مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی و غلیظ با گوشت یا مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید