2 روش کاربردی برای خشک کردن توت سفید در خانه
به گزارش خبر آزمون، توت خشک یکی از خوراکی هایی است که تماشا آن ما را به یاد دوران کودکی و مهربانی مادربزرگ هایمان می اندازد؛ خواص توت سفید برای بدن به قدری زیاد است که از زمان های قدیم تا کنون نیز جزو یک میان وعده های مفید به شمار می آمده؛ با توجه به اینکه قیمت توت خشک بالا است، خرید آن شاید برای استفاده روزانه به صرفه نباشد؛ به همین منظور در این مطلب از خبرنگارانمگ قصد داریم راحت ترین روش خشک کردن توت را به شما آموزش دهیم تا با استفاده از آن، بتوانید در خانه کلی توت سفید خشک کنید و از آن لذت ببرید.
خشک کردن توت سفید در خانه
برای حفظ مواد مغذی درون توت، طرز خشک کردن توت سفید بسیار مهم است. روش خشک کردن توت سفید مختلف است و افراد با توجه به شرایط خود یکی از آن ها را انتخاب می نمایند؛ اما در ادامه می خواهیم روشی را به شما معرفی کنیم که دردسر زیادی ندارد و کیفیت و رنگ توت نیز حفظ می گردد.
خشک کردن توت سفید در آفتاب
برای این روش خشک کردن توت به توت های رسیده و نرم احتیاج دارید، اگر آن ها را از درخت های باغ یا حیاط خود چیده اید، سعی کنید آن ها را نشویید و فقط برگ های اضافه را از آن جدا کنید؛ اینگونه طعم توت حفظ خواهد شد. یکی از قدیمی ترین روش های خشک کردن توت، قرار دادن آن ها در آفتاب است. لازم به ذکر استن که توت ها باید در هوایی باشند که شرجی نباشد. در غیر این صورت ممکن است فرآیند خشک شدن توت طولانی تر گردد.
برای استفاده از این روش احتیاج به یک میز داریم تا توت ها از سطح زمین فاصله داشته باشند، سپس یک پارچه تمیز و نخی را روی سطح مورد نظر پهن کنید؛ توجه داشته باشید که آفتاب به خوبی به پارچه بتابد. در نهایت توت ها را روی سطح پارچه پهن کنید؛ توجه داشته باشید که توت ها باید به گونه ای پهن شوند که روی یکدیگر تلنبار نشوند.
بعد از پهن کردن توت ها روی آن را با یک لایه تور بپوشانید تا حشرات موزی روی آن ننشیند. در این مرحله اجازه دهید توت ها برای 2 الی 4 روز در معرض آفتاب بمانند و بعد از آنکه نیمه خشک شدند آن ها را به سایه منتقل نموده تا کاملا خشک شوند.
خشک کردن توت سفید در مایکروفر
در صورتی که در آپارتمان زندگی می کنید یا اینکه شرایط خانه شما به گونه ای است که به خوبی آفتاب به آن نمی تابد؛ جای نگرانی نیست می توانید با استفاده از مایکروفر که در بسیاری از خانه ها وجود دارد، کلی توت خشک درست کنید. برای استفاده از این روش کافی سینی فر را با استفاده از کاغذ روغنی بپوشانید، تا توت ها بعد از خشک شدن به کف سینی نچسبند.
سپس توت ها را با فاصله روی سینی ریخته و فر را با دمای 70 تا 80 درجه سانتی گراد روش کنید. سینی را در فر قرار داده و هر نیم ساعت سینی را بچرخانید تا تمام توت ها به طور یکنواخت خشک شوند. در نهایت نیز توت های خشک شده را درون ظرف مناسب ریخته و درب آن را برای مدت دو الی سه روز باز بگذارید تا رطوبت آن به طور کامل از بین برود.
خواص توت سفید
توت سفید به علت دارا بودن میزان زیادی آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C و ویتامین A می توانند تا حد زیادی سیستم ایمنی بدن را تقویت و از پیری زودرس جلوگیری می نماید. بعلاوه فیبر بالای آن قلب و عروق را تقویت نموده و کلسترول خون را کاهش می دهد؛ بنابراین اگر به عارضه قلبی دچار هستید مصرف توت خشک را از قلم نیاندازید.
توت سفید با وجود شیرینی زیاد، اما تا حد قابل توجهی در کنترل قند خون نقش دارد؛ به همین علت است که به افراد دیابتی توصیه می گردد که به جای قند، توت مصرف نمایند. در نهایت توت سفید به تقویت کلیه ها یاری نموده و کبد را پاکسازی می نماید.
منبع: پیام دلتا