کارآفرینان در ایران با چه چالش هایی روبرو اند؟
به گزارش خبر آزمون، خبرنگاران/کرمانشاه یک کارآفرین جوان کرمانشاهی به بیان مهمترین چالش های پیش روی کارآفرینان در کشور پرداخت.
حامد احمدیان به مناسبت هفته دنیای کارآفرینی(17 تا 23 آبان) در گفت و گو با خبرنگاران، با بیان اینکه کارآفرینان خصوصا در کشور ایران با چالش های متعددی برای شروع و ادامه فعالیت خود روبروند، اضافه نمود: متاسفانه بخش قابل توجهی از این موانع از اختیار فرد کارآفرین خارج است.
وی یکی از مهمترین این چالش ها را عدم حمایت حاکمیت از کارآفرینان خصوصا کارآفرینان جوان دانست و ادامه داد: متاسفانه در اغلب موارد اعتماد کافی به فرد جوانی که قصد کارآفرینی دارد وجود ندارد و بیشتر افرادی که سابقه کارآفرینی در خانواده آنها به صورت موروثی وجود داشته مورد توجه هستند.
مدیرعامل صنایع غذایی اوکادو عدم تامین منابع اقتصادی مناسب را از دیگر چالش های پیش روی کارآفرینان اظهار داشت و یادآور شد: متاسفانه در کشور ما ابزارهای اقتصادی متنوع نیست و عمده کارآفرینان باید سراغ تسهیلات بانکی بروند.
احمدیان گفت: از آنجایی که پس از پرداخت تسهیلات بانکی، حمایت های ثانویه از کارآفرینان صورت نمی گیرد، گاهی شاهد آن هستیم که این تسهیلات پرداختی از جهت اصلی خود منحرف شده و کارآفرین نیز محکوم به شکست خواهد بود.
وی از دشواری تامین وثایق بانکی خصوصا برای کارآفرینان جوان یاد کرد و گفت: فردی که قرار است به تازگی یک کسب و کار را شروع کند، قطعا توانایی تامین وثایق سنگین را ندارد.
نایب رئیس انجمن همگن صنایع غذایی استان کرمانشاه معتقد است، برای حل این چالش ضروری است بانک ها از سیستم وثیقه گرفتن به سمت اعتبارسنجی بروند و پس از آنکه فردی تایید اعتبار شد، بر فعالیت آن نظارت مستمر صورت بگیرد.
احمدیان اظهار کرد: قوانین و مقررات پیچیده، دست و پاگیر و بسیار متغیر نیز از دیگر چالش های پیش روی کارآفرینی در ایران است.
وی با بیان اینکه به علت پیچیده بودن این قوانین فردی که قرار است کارآفرینی کند باید یک حقوقدان باشد و یا از ظرفیت یک مشاور حقوقی حرفه ای در کنار خود استفاده کند، یادآور شد: در غیر اینصورت در آینده مسائل حقوقی فراوانی برای کارآفرین ایجاد خواهد شد.
این صادرنماینده نمونه از تاثیر تحریم ها بر فعالیت های کارآفرینی هم یاد کرد و ادامه داد: تحریم باعث می شود کارآفرینان برای دسترسی به دانش و تکنولوژی روز با محدودیت روبرو شوند و نتوانند ارتباط موثری با دیگر کشورهای دنیا برقرار نمایند.
احمدیان دیدگاه نامناسب جامعه به کارآفرینی و جا نیفتادن این فرهنگ بین مردم را نکته مهم دیگری دانست که سد راه توسعه کارآفرینی در ایران است و گفت: متاسفانه تصور بعضی افراد اینگونه است که ارزش فعالیت هایی مانند واسطه گری و ... از کارآفرینی بیشتر است.
وی سپس به چالش هایی اشاره نمود که به خود کارآفرینان برمی شود و اضافه نمود: نداشتن هدفگذاری مناسب، واقعی و متناسب با شرایط روز یکی از این چالش ها است. زیرا اگر هدفگذاری ضعیف باشد و فرد از برنامه جلو بزند دچار غرور کاذب خواهد شد و اگر هدفگذاری دور از دسترس و آرمانگرایانه باشد فرد را دچار ناامیدی و سرخوردگی می نماید.
این کارآفرین نداشتن روحیه ریسک پذیری، پشتکار و کار گروهی را نیز از دیگر چالش هایی دانست که باعث می شود افراد کمتر سراغ کارآفرینی بروند.
احمدیان در ادامه از راهکارهایی که می تواند به تقویت کارآفرینی در کشور یاری کند هم یاد کرد و اضافه نمود: مهمترین کار فرهنگسازی برای ایجاد روحیه کارآفرینی در کشور است.
وی با تاکید بر لزوم تربیت نسلی که در آینده در پی کارآفرینی باشند، گفت: برای این منظور ضروری است آموزش کارآفرینی را از اکنون برای نسل 20 سال آینده شروع کنیم.
این تولیدنماینده با بیان اینکه نباید صرفا شغل های کلیشه ای را از همین حالا در فکر بچه ها جا بیندازیم، ادامه داد: باید سیستم آموزشی که بیشترین نقش را دارد از همین حالا برای تربیت نسلی کارآفرین با فکری پرسشگر برای آینده کوشش کند.
احمدیان از نقش مهم رسانه ها هم یاد کرد و گفت: متاسفانه گاهی شاهد آن هستیم که رسانه وجهه مناسبی از افراد کارآفرین نشان نمی دهند.
منبع: خبرگزاری ایسنا