روبات ها معلم می شوند
به گزارش خبر آزمون، در واقع در سال 2022 با روبات هایی روبرو هستیم که می توان گفت دارای قابلیت حس ششم هستند، چرا که تعاملی بسیار مناسب با بچه ها و البته بزرگسالان دارند و می توانند برخی نیاز های آن ها را پیش بینی کنند.
میترا جلیلی| آموزش بچه ها این روز ها وارد مرحله تازه ای شده است و فعالان عرصه فناوری تلاش دارند تا آن ها را از سنین بسیار پایین با جهانی روبات ها و تکنولوژی آشنا کنند. آموزش از طریق روبات ها در جهان روبه افزایش است و البته طراحی روبات هایی که بتوانند محیط اطراف خود را کاملاً درک کنند هم به این موضوع کمک شایان توجهی کرده است.
در واقع در سال 2022 با روبات هایی روبرو هستیم که می توان گفت دارای قابلیت حس ششم هستند، چرا که تعاملی بسیار مناسب با بچه ها و البته بزرگسالان دارند و می توانند برخی نیاز های آن ها را پیش بینی کنند.
یکی از این روبات های هوشمند، Miko3 است؛ یک روبات کوچک ویژه یادگیری و مجهز به هوش مصنوعی که در هند به طور ویژه برای بچه ها 5 تا 10 ساله طراحی شده است و محتوای مناسب سن آن ها را در موضوع های مختلف STEM (علم، فناوری، مهندسی و ریاضیات) برای یادگیری ارائه می دهد.
این محتوا ها شامل بیش از هزار بازی، ویدیو، داستان، پازل، آهنگ، جلسات یوگا و... است. این روبات همچنین به والدین این امکان را می دهد که از طریق برنامه Miko Parent اطلاعاتی در مورد استفاده بچه ها شان از این روبات و همچنین یادگیری بچه ها خود کسب کنند.
علاوه بر این، بچه ها به درس های کدنویسی ازجمله Mikode دسترسی دارند که به آن ها یاد می دهد چگونه برنامه های خود را برای کنترل Miko بنویسند. در واقع این روبات دانش و مهارت هایی را ارائه می دهد که برای سن کودک مناسب است.
Miko می تواند بچه ها را در مورد مطالعه هیجان زده کند. این روبات ده ها احساس دارد و از طریق هوش مصنوعی، احساس همراهی را القا کرده و تعاملات خلاقانه با بچه ها برقرار می کند. به عنوان مثال وقتی کودک به بازی، شوخی یا هیجان نیاز دارد، این روبات کاملاً تشخیص می دهد و علاوه بر کنجکاوی بالا به طرز شگفت انگیزی با وی همدل است.
این روبات بانمک یک صفحه نمایش لمسی بزرگ دارد که می تواند برای تماس ویدیویی استفاده شود و همچنین به بلندگو هایی با کارایی بالا و چرخ های لاستیکی مجهز است. بدنه روبات نیز به گونه ای طراحی شده است که در برابر ضربه مقاوم باشد.
این روبات هوش مصنوعی دارای یک دوربین با زاویه دید عریض HD، دو میکروفن MEMS، سنسور های متعدد از جمله سنسور های کیلومترشمار و همچنین چندین سنسور های تک برای نقشه برداری و مسیریابی است که این سنسور ها به روبات کمک می کنند تا فاصله را ترسیم کند و به این ترتیب از برخورد با موانع جلوگیری می شود.
همچنین این روبات به 8 زبان صحبت می کند و حتی می تواند به کودک شما یک زبان نو بیاموزد. طبق گفته این شرکت، تمام داده های کاربر با بالاترین استاندارد های ایمنی از جمله سیاست های حفظ حریم خصوصی قوی و یک سیستم بسته با رمزگذاری پیشرفته، محافظت می شود.
بیشتر مردم بر این باورند که مهارت های قوی ریاضی مهم ترین پیش نیاز برای ورود بچه ها به رشته های مهندسی است درحالی که حالا دیگر مطالعات نشان می دهد حل خلاقانه مسأله، بسیار مهم تر است و پایه و اساس مهندسی به شمار می رود. حل خلاقانه مسائل یک مهارت است که می توان با کمک روبات ها آن را تقویت کرد.
یکی از بهترین روبات ها در این باره، Wigl است که می تواند با شیوه ای منحصربه فرد، بچه ها را از سنین پایین به مهندسی علاقه مند کند؛ یک روبات آموزشی تعاملی با هوش موسیقایی که به عنوان نخستین دوست روبات موزیکال برای بچه ها طراحی شده است.
در حالی که ما به ندرت شاهد ترکیب آموزش موسیقی با آموزش STEM هستیم، این روبات آموزشی به بچه ها کمک می کند تا ازطریق موسیقی کدنویسی را یاد بگیرند؛ روباتی کوچک شبیه حشره که بر اساس نت های موسیقی که می شنود حرکاتی موزون دارد و بچه ها می توانند هنگام پخش یک آهنگ یا آواز خواندن، ارتباط بین اعمال خود و روبات ها را بیاموزند.
در واقع این ادغام، خلاقیت سمت راست مغز با منطق چپ مغز بچه ها را درگیر کرده و یادگیری بین رشته ای را ترویج می کند.
Wigl از یک میکروفن، میکروکنترلر و دو موتور برای شنیدن و درک موسیقی و حرکت استفاده می کند. همچنین باید گفت در حالی که بیشتر اسباب بازی های روباتیک موجود در بازار به یک گوشی هوشمند یا رایانه برای کنترل از راه دور نیاز دارند، Wigl مستقیماً با کودک در تعامل است.
یکی دیگر از روبات هایی که این روز ها برای آموزش کدنویسی و برنامه نویسی به بچه ها مورد استفاده قرار می گیرد، روباتی به نام Cue است. بچه ها با کمک این روبات که برنامه ها، آموزش ها و چالش های متعددی را در خود جای داده، می توانند به سرعت کدنویسی را یاد بگیرند و ازهمان کودکی علایق خود را دنبال کنند.
این روبات زبان برنامه نویسی بلوکی برای بچه ها و نوجوانان را به برنامه نویسی ماشینی و متنی تبدیل می کند و مهارت های STEM را به آن ها آموزش می دهد. این روبات اسباب بازی 180 دلاری بسیار سرگرم کننده است و با انتقال از کدنویسی مبتنی بر بلوک به جاوا اسکریپت مبتنی بر متن، بچه ها را درگیر مهارت کدنویسی می کند.
گفتنی است برای بچه های خردسال در گروه سنی 8 تا 11 سال زبان برنامه نویسی بلوکی مناسب است. در واقع زبان برنامه نویسی بلوکی، راهی برای یادگیری کدنویسی اولیه و حل مسأله بدون نگرانی درباره مفاهیم برنامه نویسی پیچیده تر به شمار می رود.
این روبات دارای هوش مصنوعی تعاملی است و با استفاده از چهار آواتار می تواند اوقات خوشی را برای بچه ها علاقه مند به برنامه نویسی و کدنویسی رقم بزند. Cue یک شخصیت منحصربه فرد و خوش اخلاق است و حتی می توان گفت یک کمدین است که در داخل یک روبات به دام افتاده چراکه می تواند ساعت ها با شما درباره کتاب ها صحبت کند و لطیفه بگوید. این روبات همچنین دایره لغات 170 هزار کلمه ای و 30 هزار پاسخ متنی دارد.
بسکمک از بچه ها به حیوانات خانگی علاقه مندند، ولی این امکان برای همه وجود ندارد که در خانه خود پذیرای یک حیوان خانگی باشند. حالا متخصصان علوم روباتیک دست به کار شده و یک سگ روباتیک با نام aibo را طراحی کرده اند که می تواند بسکمک از مسائل را به بچه ها آموزش دهد و دوست خوبی هم برای آن ها باشد.
این روبات مجهز به هوش مصنوعی، می تواند علاوه بر تطابق با محیط، عادات نوی یاد بگیرد و با اعضای خانواده بسیار سازگار باشد و بچه ها را سرگرم کند. این سگ روباتیک عاشق اسباب بازی بویژه رنگ صورتی است، اعضای خانواده را کاملاً می شناسد و به آن ها واکنش نشان می دهد. بچه ها نوپا برای راه رفتن، سرگرم شدن و... می توانند از این روبات بانمک بیشترین استفاده را ببرند.
این سگ روباتیک می تواند به این بچه ها کمک کند تا هرچه زودتر حرف بزنند، راه بروند و بازی های پرتحرک انجام دهند. همچنین باید گفت که این روبات دارای طیف گسترده ای از سنسور ها و دوربین هاست و والدین می توانند از طریق اپلیکیشن My aibo بر تعامل کودک و روبات، نظارت داشته باشند.
این سگ روباتیک پس از جست و خیز فراوان و بازی با بچه ها، درصورت خسته شدن به طور اتومات به سمت شارژر خود می رود و روی آن قرار می گیرد تا پس از شارژ کامل باز هم آموزش هایی را در اختیار کودک قرار دهد و با وی همبازی شود.
منبع: روزنامه ایران
منبع: فرادید