انگل هایی که با آب استخر منتقل می گردد!
به گزارش خبر آزمون، روزنامه خراسان - یاسمین مشرف: شنا یکی از ورزش های مفرح تابستانی است، اما رعایت نشدن شرایط بهداشتی در استخر ها باعث می گردد همین ورزش مفرح به جای این که تقویت کننده سلامت ما باشد به آن آسیب برساند. در ادامه مطلب به آلودگی های خطرناک استخر ها اشاره می کنیم.
انگل میکروسکوپی
انگل میکروسکوپی کریپتوسپوریدیوم
(Cryptosporidium) یکی از انگل هایی است که در آب گرم رشد می نماید، بنابراین اغلب در استخر ها و دریاچه های شلوغ وجود دارد.
آب به عنوان گذرگاهی برای ورود این انگل به بدن عمل می نماید و بدن ما را به میزبان آن تبدیل خواهد نمود.
چرا کریپتوسپوریدیوم خطرناک است؟
کریپتوسپوریدیوم یک انگل میکروسکوپی است که با تکثیر در بدن میزبان به بقای خود ادامه می دهد. اگر ذرات میکروسکوپی مدفوع آلوده به این انگل در آب استخر های شنا وجود داشته باشد و به وسیله شنانمایندگان فروبرده گردد، آن ها را به میزبان این انگل تبدیل می نماید و باعث بروز علایم گوارشی می گردد. این علایم عبارت است ازاسهال آبکی، گرفتگی معده، استفراغ، سرفه مداوم (در یپتوسپوریدیوز تنفسی) و دل درد. علایم بیماری معمولا به مدت سه هفته تداوم پیدا می نماید و فرد را در معرض خطر کم آبی بدن قرار می دهد. این کم آبی می تواند برای بچه ها و افراد دچار نقص ایمنی کشنده باشد.
چگونه به این انگل آلوده می شویم؟
در بیشتر موارد، ابتلا به علایم ناشی از انگل کریپتو به وسیله استخر های آلوده صورت می گیرد. تحقیقاتی که در سال 2013 انجام شد نشان داد 58 درصد استخر های شنا به این انگل آلوده هستند. افراد مبتلا به اسهال، به ویژه بچه های که کنترل زیادی روی مدفوع خود ندارند، آب استخر را به انگل بیماری آلوده می نمایند و همه کسانی که مقادیری از این آب را در هنگام شنا فرو می برند به بیماری مبتلا می شوند.
یک فرد آلوده می تواند آب استخر را به صد میلیون تخم انگل آلوده کند. این درحالی است که وجود فقط 10 تخم انگل در آب یک استخر برای ابتلا به عفونت کافی است. تحقیقات نشان
می دهد بر خلاف دیگر انگل ها و باکتری ها، کریپتوسپوریدیوم در مقابل کلر هم مقاوم است و حتی در آب های کلر زده هم به مدت 10 روز زنده می ماند.
چگونه از خود و بچه هایمان محافظت کنیم؟
برای این که از آلودگی خود و بچه هاتان به کریپتو جلوگیری کنید، توصیه های زیر را در نظر داشته باشید:
هرگز و تحت هیچ شرایطی در هنگام شنا آب استخر را فرو نبرید.
اگر به اسهال مبتلا هستید شنا نکنید و به بچه هاتان هم در صورت ابتلا به اسهال اجازه شنا کردن ندهید.
اگر خود یا فرزندتان آلوده به این انگل شده اید تا دو هفته پس از بهبودی از رفتن به استخر خودداری کنید، زیرا تا 50 روز بعد از بهبود، هنوز هم حامل انگل هستید.
همواره قبل و بعد از شنا کردن، دوش بگیرید.
پ
منبع: برترین ها