3 ماه نخست فعالیت عیسی زارع پور چگونه گذشت

به گزارش خبر آزمون، به گزارش خبرنگاران، عیسی زارع پور از اول شهریورماه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم شد و طی این مدت در نشست ها و جلسات مختلف با مدیران سازمان ها و شرکت های تابعه وزارت ارتباطات و فعالان بخش خصوصی، وعده های متعددی مبنی بر تحقق برنامه های 8 گانه خود و حل مسائل و معضلات این بخش در 4 سال آینده عنوان نمود.

3 ماه نخست فعالیت عیسی زارع پور چگونه گذشت

در برنامه های وزیر ارتباطات منظره رسیدن به ایرانی هوشمند در تراز انقلاب اسلامی در افق 1404 در 8 موضوع مهم شامل حکمرانی دیجیتال و تعاملات بین المللی، دولت هوشمند و تحول دیجیتال، شبکه ملی اطلاعات و توسعه پایدار زیرساخت های ارتباطی، تنظیم مقررات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اقتصاد دیجیتال، حفظ حریم خصوصی و امنیت فضای تبادل اطلاعات، شتابدهی رشد صنعت فضایی و خدمات پستی دسته بندی شده است.

اما با این حال به نظر می رسد هنوز برای تحقق این شعار، برنامه های عملیاتی شروع نشده است. چرا که فرایند تغییر و تحولات مدیریتی در این وزارتخانه با کندی همراه است و همچنان سازمان های زیرمجموعه وزارت ارتباطات با مدیران دولت دوازدهم اداره می شوند؛ این مساله سبب شده که در این سازمان ها رویکرد گذشته به همراه عدم جوابگویی و ارائه گزارش عملکرد شفاف دنبال گردد.

شواهد نشان می دهد که فرایند اجرایی اقدامات و تکالیفی که هر یک از معاونت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برعهده دارند با تأخیر همراه است و در مدت 3 ماه نخست فعالیت دولت سیزدهم در وزارت ارتباطات، اقدام شاخصی در این بخش دیده نشده و هنوز فعالیت های اجرایی در این وزارتخانه کلید نخورده است.

این در حالی است که به طور قطع تحقق 8 محور مورد تاکید وزیر ارتباطات، احتیاج به عزم جدی و کار شبانه روزی در 4 سال پیش رو دارد و استفاده از هر ساعت و هر روز برای اجرایی شدن این اهداف، ارزشمند است.

تغییرات مدیریتی در وزارت ارتباطات بدون توجه به اولویت ها

فرایند تغییرات مدیریتی در بدنه وزارت ارتباطات بدون توجه به اولویت ها و به کندی در حال طی شدن است. به نحوی که وزیر ارتباطات در هفته های نخست ورود به وزارت ارتباطات در احکامی جداگانه رئیس کل حراست، معاون توسعه سرمایه انسانی و مشاور فرهنگی و رسانه ای این وزارتخانه را منصوب کرد.

پس از آن نیز در هفته گذشته برای رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی این وزارتخانه احکام جداگانه ای صادر شد.

با این وجود هنوز سازمان های کلیدی مانند تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)، شرکت ارتباطات زیرساخت، سازمان فضایی ایران، شرکت پست، معاونت نوآوری و فناوری، معاونت امور مجلس، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی و امثال اینها با مدیران قبلی اداره می گردد؛ مدیرانی که جوابگوی رسانه ها نبوده و اطلاع رسانی درباره آخرین شرایط طرح هایی مانند آموزش مجازی و توسعه اقتصاد دیجیتال که در معاونت نوآوری این وزارتخانه دنبال می گردد، شبکه ملی اطلاعات که یکی از متولیان اصلی آن شرکت ارتباطات زیرساخت است و شرایط کیفیت خدمات ارتباطی که همچنان مورد نارضایتی کاربران است، شفاف نیست.

برای مثال با گذشت بیش از یک ماه از دستور وزیر به رگولاتوری برای آنالیز سریع کاهش محسوس کیفیت و سرعت اینترنت و تاکید بر اعلام گزارش عمومی، هنوز رگولاتوری گزارش تعیینی از شرایط اینترنت اعلام ننموده است. دو روز پیش وزیر ارتباطات بدون اعلام شاخص های کیفی و نحوه محاسبه آن و نوع اقدامات اجرا شده، گفته است: داشبوردها نشان می دهد پس از اقداماتی که اجرا شده هم اکنون مشکل خاصی وجود ندارد به جز در بعضی از ساعات شبانه روز؛ برای این مواقع به دوستان دستور دادم به شکل ویژه موضوع را آنالیز نمایند. به طور کلی نگرانی جدی در موضوع اینترنت هم اکنون نداریم.

در همین حال روز گذشته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در گزارشی بدون ارائه جزئیات تعیینی از تغییر شاخص های کیفی شبکه، از بهبود شرایط این شبکه اطلاع داد و گفت که کیفیت شبکه اینترنت در حالت نرمال قرار گرفته است. این در حالی است که افزایش کیفیت اینترنت و کاهش قطع و وصلی ها هنوز برای کاربران مشهود نیست.

تاکید وزیر ارتباطات بر تسریع فرایند اجرای پروژه شبکه ملی اطلاعات نیز از دیگر مسائلی است که به علت کندی تحولات و عدم اعلام برنامه زمان بندی تعیین، همچنان با ابهام روبرو است. به نحوی که طبق اعلام مرکز ملی فضای مجازی، وزارت ارتباطات هنوز طرح اجرایی این پروژه را مطابق با سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات ارائه ننموده است.

وعده هایی که با سرعت عمل همخوانی ندارد

در این زمینه میثم سیدصالحی فعال حوزه ارتباطات ثابت در مصاحبه با خبرنگاران تاکید نمود: وعده هایی که آقای وزیر دادند نسبت به سرعت عملشان با هم همخوانی ندارد. به این معنا که دولت در وزارت ارتباطات تغییر ننموده و صرفاً وزیر ارتباطات تغییر نموده است. حالا اگر قصدشان این است که از همین نفرات موجود برای ایجاد آن تحولاتی که قول دادند استفاده نمایند ضروری است که حتماً شاخص گذاری ها تعیین گردد و مبتنی بر آن شاخص ها ما پیشرفت را ببینیم.

وی گفت: الان متأسفانه وزارت ارتباطات در حوزه اطلاع رسانی خیلی بسته و در سکوت عمل می نماید و این باعث شده که فعالان این حوزه سردرگم باشند و همه منتظر هستند که یک اتفاقی بیافتد. هر هفته می گذرد و تغییری انجام نمی گردد.

با این وجود برای برطرف لختی و کندی موجود در تحولات این وزارتخانه، پیشنهاد این است که وزیر ارتباطات گزارش عملکرد 3 ماهه خود را مطابق با برنامه های عنوان شده، اعلام کند.

بعلاوه لزوم سرعت بخشی به تغییر و تحولات مدیریتی در بدنه این وزارتخانه و تغییر در رویکرد اطلاع رسانی سازمان های تابعه پیشنهاد می گردد؛ حتی در صورتی که قرار نیست مدیریت این سازمان ها تغییر یابد، هریک از معاونت ها و سازمان ها ملزم به اعلام عمومی فهرست برنامه های عملیاتی و اجرایی شوند تا تعیین گردد که این برنامه ها با چه رویکرد و زمان بندی قرار است اجرا گردد و در نهایت رسانه ها مطابق این برنامه زمان بندی، بتوانند آنها را از مسئولان مطالبه نمایند.

چرا که به علت تغییر نکردن رویکرد اطلاع رسانی در وزارت ارتباطات دولت سیزدهم نسبت به دولت گذشته، مسئولان این وزارتخانه حاضر به جوابگویی به رسانه های رسمی از جمله خبرنگاران نیستند؛ در همین حال رسانه های رسمی و تخصصی همچنان در نشست ها و جلسات وزیر ارتباطات حضور ندارند و این شبهه ایجاد می گردد که عیسی زارع پور نیز اعتقادی به رسانه نداشته و شاید انتشار اخبار به وسیله سایت روابط عمومی این وزارتخانه بدون جوابگویی به رسانه ها، برایش کفایت می نماید.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 27 دی 1400 بروزرسانی: 27 دی 1400 گردآورنده: kbazmoon.ir شناسه مطلب: 62

به "3 ماه نخست فعالیت عیسی زارع پور چگونه گذشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 ماه نخست فعالیت عیسی زارع پور چگونه گذشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید