کتاب کلاه فرنگی به تحولات لباس و پوشاک ایرانیان در دوره قاجار می پردازد
به گزارش خبر آزمون، ایرنا/ براساس آخرین گزارشات بدست رسیده، کتاب کلاه فرنگی به تحولات لباس و پوشاک ایرانیان در دوره قاجار می پردازد.
مراسم رونمایی کتاب کلاه فرنگی اثر آرزو اسکندری به همراه نشست تخصصی با موضوع تاریخ پوشاک ایران با حضور نویسنده کتاب و جمعی از پژوهشگران و علاقمندان در موزه پوشاک سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار گشت.
این برنامه در راستای برنامه های فرهنگی موزه و با توجه به ارتباط موضوع کتاب کلاه فرنگی (روایتی از لباس ایرانی در گذاری از سنت به مدرنیته) با محتوای پوشاک قاجار که در طبقه اول موزه موزه پوشاک سلطنتی در معرض نمایش قرار گرفته است، برگزار گشت.
آرزو اسکندری، نویسنده کتاب در کنار پژوهشگری و نویسندگی، طراح لباس و پارچه و از احیاگران شیوه های سنتی دوخت و طراحی لباس و زیورآلات ایرانی است. از این نویسنده سه کتاب دیگر با عناوین از بته تا جقه، زیورهای ایرانی و تافته جدا بافته منتشر شده است.
این کتاب در خصوص پوشاک دوره قاجار و تحولات مربوط به آن نوشته شده است. عصر قاجار، عصر ورود دستاوردهای دنیای غرب به ایران بود. به گواه تاریخ، اشتیاق شاهان قاجار به جلوه های فرنگی و تلاش برای تغییر، دروازه ورود ما به دنیای غرب بود. در این میان لباس نیز از این تحولات بی بهره نماند و به تدریج ظاهر و پوشش ایرانی رنگ باخت و سلیقه و مد غربی پر رنگ تر شد.
پوشاک در سرانجامی دوران قاجار بسیار تغییر یافت و به اصطلاح فرنگی شده بود. شناخت لباس و فرهنگ پوشش ایرانی به جامعه ما کمک می کند تا درکی روشن از گذرگاه های تاریک تاریخ ایران داشته باشیم.
در بخشهایی از این کتاب به بررسی اوضاع ایران در دوره قاجار پرداخته شده و اینکه چه اتفاقی افتاد که هویت ایرانی و ارزشهای فرهنگی که در نظام پوشاک با تاریخ کهن آن همواره در دسترس ما بود، در این دوران از دست رفت و ما خود را در آینه غربی ها بازنمایی کردیم.
حمید وکیل باشی معاون فرهنگی و حامد حری مشاور و قائم مقام مدیر مجموعه سعدآباد در نشست رونمایی و کتاب کلاه فرنگی به ایراد سخن در خصوص تاریخچه پوشاک ایران و سیر تحول آن پرداختند. این مراسم با بازدید از موزه پوشاک سلطنتی و شاهنامه خوانی بچه ها سرانجام یافت.
منبع: همگردی